Thursday, October 9, 2014

Faust 2.0

DJÄVULEN ÄR REDO ATT SKRIVA ETT NYTT AVTAL.
Filmfestivalen Monster of Films erbjuder ett smörgåsbord av indieskräck. Och som alla på indiefestivaler så gissar jag att du som besökare kan hitta både guldkorn och rena bottennapp.

Jag har i alla fall besökt en av filmerna på festivalen,  Faust 2.0. En antologi om 5 st novell filmer Alla med samma tema. Appar och smartphones.  Den röda tråden och tanken med novellfilmerna var solklar. Det gick inte att missa. Och detta hade de 5 regissörerna exekverat strålande i sina respektive delar.
De 5 regissörerna är;
Robert Selin, Alan Gustafsson, Nicolas Debot, Johannes Pinter, Micke Von Engström.
Filmen var på det hela taget bra. Det var dock 3 av novellerna som stack ut. Två av dem var riktigt bra och en av dem passade inte riktigt in bland de övriga. Samtliga 5 filmer är riktigt snyggt klippta och effekterna är riktigt bra, så bra som man kan förvänta sig vad gäller denna typ av film. Riktigt sköna klipp och stundtals lysande skådespelarinsatser.
Och så, givetvis, ständigt denna Anders Fager. Som gör en strålande tolkning av en fullständigt hänsynslös förläggare. Om än bara som röst.. Disney letar ni efter er nästa skurkröst så har ni den här.

Gillar ni skräck och gillar ni indie så är detta ett måste, filmen bjöd på ett par riktiga pulshöjare och ett par riktigt goda skratt.
Filmen ser du på Monster of Films festivalen och den är producerad av Njuta Film

Jag ger filmen 3 foliehattar av 5 möjliga, den skulle kunnat få en 3.5 men det passar inte i skalan. Så det blir en 3 men en väldigt stark sådan.Festivalen hittar ni här på www.monstersoffilm.se där ni hittar program och biljetter.
Jag ser fram emot den norska filmen Död Snö 2 men jag inväntar nog DVD kopian av den. 

Länkar
MoF 
Trailer:

No comments:

Post a Comment