Friday, August 5, 2016

Stjärndamm, Lars Wilderäng Massolit förlag ISBN:9789179790229

Så då kom den. Äntligen. Den sista delen i Lars Wilderängs trilogi Stjärndamm.  Stjärnklart(2014), Stjärnfall(2016) och nu Stjärndamm, serien har nått vägs ände. Boken tar vid där Stjärnfall slutar och sparkar igång direkt utan några krusiduller.  Action, död och förintelse. Nanomit zombies och vampyrer. Mänskligheten har aldrig varit närmare utplåning. Slutet är nära. Och till slut så kom just slutet. Och epilogen. Där blev jag besviken. Inte på att det avslutades eller själva boken i sig. Det var ett värdigt slut. Har svårt att se hur det skulle kunna sluta på annat sätt. Utan min besvikelse kom på ett annat plan. Som jag egentligen inte kan behandla här utan att spolia boken för  dig som läsare. Det är svårt att skiva om den här boken utan att komma med några spoilers och det vill jag faktiskt lämna till läsaren att själv upptäcka. Men boken är som de två tidigare en riktigt tät och spännande bok och väldigt lättläst. Sidorna bara flyter förbi. Jag fastade dock på ett par stycken där jag inte riktig fick ihop handlingen och det liksom bara gick lite för enkelt lite som i en actionfilm det bara sker saker som man får acceptera. En av de snyggaste passagerna i boken var dock hur Wilderäng tar läsaren tillbaka till tiden för nersläckningen och introducerar två nya personer i handlingen och fyller gapet på 11 år i handlingen på ett kapitel. Mycket snyggt skrivet.

Har du läst de två första så MÅSTE du läsa den sista, och har du inte läst någon av dem så behöver du läsa alla tre.

Det har dock inte skett någon direkt utveckling av Wilderängs språk, det är i stort sett konstant genom hela serien. Några olater sitter kvar och några ticks behöver nog arbetas bort, Det finns inte så mycket att säga om det egentligen.

Jag har även tidigare skrivit att Stjärnklart skall bli TV serie och det verkar att bli något av det. Något vi ser fram emot.

Jag ger boken 4 av 5 foliehattar. Det tog slut lite för fort och vi har egentligen inte lärt oss ett skit.  Mänskligheten är lika rutten som dess angripare när allt kommer till kritan även om ändamålet och syftet är ett annat.
För att sammanfatta hela trilogin.
Den förberedde överlever.
Överlever den förberedde
Slutet är här.

Du hittar boken här:
Bokus
Adlibris
CDON

Finns även på Storytel.

Eller varför inte stödja din lokale bokhandel.

Vad händer nu?
Var inte orolig, det är nya böcker på gång från Wilderäng.
Enligt uppgift från författaren själv så har vi den i handen hösten 2017, dock inte i samma värld som de övriga böckerna.

Läkar
Lars Wilderäng
Stjärnklart
Stjärnfall


En stilla fundering, undrar om författarens barn någonsin kommer att serveras Pulled Pork...

No comments:

Post a Comment