Tuesday, September 25, 2012

Tintin bort från hyllorna på KulturhusetMan har tydligen bestämt sig för att censurera bort Tintin på Kulturhuset i Stockholm, ett felaktigt beslut i mina ögon.

Vad blir nästa grej Astrid Lindgren, Pippis Pappa är ju negerkung.

Nu skall det ju klargöras Behrang Miri inte är Chef Kulturhuset och att han inte har plockat bort Tintinalbumen från Serieteket och Vuxenbiblioteket.

Behrang är ute och skäller upp för fel träd, skulle vi börja rensa författare för att dom har obekväma och avvikande ideer  och tankar så skulle det inte bli många kvar.

Kan se relevans i att ta bort till exempel Tintin i Kongo men även där tycker jag att det är lite hårt att ta bort en bok för att den inte faller in i normen. Men jag är övertygad att barn i dag är med så pass mycket i debatten att dom vet vad som är rätt och fel i Tintin och att dom har bättre värderingar och insikter än så.

Behrang däremot visar ett fruktansvärt inskränkt och dåligt omdöme. Han om någon borde ju förstå vidden av att ta debatten utan att sopa den under mattan.Vad Behrang egentligen säger är att vi borde sluta undervisa i sånt som har varit ont och elakt. Vi stryker Hitler ur historieböckerna för han hade fel värderingar, hur skall vi kunna ta lärdom av det som hänt då.

Skall vi börja rensa ut bland böckerna för att "skydda" barnen, skall vi då ha bokbål härnäst?

Tintin speglar det som var inte det som är.


Ger Behrang Miri 5 foliehattar


No comments:

Post a Comment