Friday, October 29, 2010

Pensionärs jävlar

I sommras så blev jag ansatt av ett gäng pensionärer som uppträdde minst sagt extremt underligt.  Jag kommer gående från Wentzels hobby ner mot Kungsträdgården och passerar McDonalds vid Regeringsgatan då jag noterar ett gäng PROare som står och hänger utmed väggen på motsatta sidan från McDonalds sett. En av dessa Seniora gängmedlemmarna adresserar mig och frågar i äkta Rinkebystil om jag vill ha bråk och varför jag tittar på hans kompis, han pekar med käppen en gubbe som är så skröpplig att om han inte höll sig i rullatorn skulle falla ihop. Jag blir aningen ställd måste jag säga det var ju inte riktigt vad jag hade förväntat mig att möta. Efter en kort stunds tunghäfta frågar jag ett enkelt - VA? Han upprepar sig och frågar åter igen om jag vill ha bråk och smäller hotfullt med käppen i handflatan som för att understryka hotet. Ninja reflexerna i mig vaknar till liv men jag inser att det är nog bäst att gå därifrån, funderade på att ta käppen från gubben, men kom snabbt på bättre tankar och går därifrån. Samtidigt som jag går därifrån så muttrar jag något om hur stan är fylld av idioter och att något har gjort folk galna i den här stan.
Gubben som antastade mig, är det olagahot måntro.

Jag sväger runt hörnet där blir jag stoppad av en tjej från Mastiff som presenterar sig som... kommer inte i håg, men i alla fall dom höll på med ett Doldakameran program som heter "Pensionärs djävlar", samtidigt så hör jag applåder och skratt från PRO maffian jag just passerat, snacka om att bli blåst.

Tur att man är närmare 40 och inte lika hetlevrad längre, annars vet man inte vad som hade kunnat hända tänk om ninjan i mig vaknat till liv...

Nåväl vi får väl se om det kommer med i något av avsnitten, första delen kommer den 1/11 alltså nu på måndag klockan 22:00, jag brukar dissa såna här program, men nu måste man ju i alla fall titta lite på det.

http://kanal5.se/web/guest/pensionarsjavlar

4 comments:

 1. Själv så har jag råkat ut för en gubbe med käpp som spottade och fräste som en rabiessmittad drake på en buss och den jäveln gav mig åtskilliga blåmärken.Inte heller kom det någon snäll flicka och sa att det bara var lite rajraj bakom det hela då jag klev ur bussen. Skatta dig lycklig Herr folie hatt.

  ReplyDelete
 2. Har haft mina duster med förvirrade och ignoranta åldringar som gått i barndom och glömt av allt vad vett och sans heter. Jag brukar trösta mig med att dom snart skall lämna jordelivet.

  ReplyDelete
 3. Är det en tröst? Det är att komma lindrigt undan den hämnd jag skulle vela utföra men är för snäll för att egentligen utföra;)

  ReplyDelete
 4. Näe det är klar tmed se det så här dom kommer att för evigt få vandra i Dates helvete eller ligga och få liggsår på långvården, vilket som nu är värst...

  ReplyDelete