Thursday, May 19, 2011

Det är lätt att skriva till sin egen fördel

I Lördags blev Johanna Sjödin, Feministisk, liberal och sexpositiv bloggare, först avvisad för att hon plankade på tunnelbanan och sedan tagen av polis med stöd av LOB.
Läs hennes historia.
http://johannasjodin.se/2011/05/19/lob-har-blivit-ett-satt-att-straffa-buset/
Johanna Sjödin
Johanna Sjödin
Skall vi ta och bena ut ett par saker i hennes historia?
1. Hon plankar - Hon begår ett brott som kan ge upp till 6 månaders fängelse, Bedrägligt beteende.
2. Ordningsvakterna i tunnelbanan bara kastar sig över henne inget verbalt avvisande eller något sådant mycket märkligt. - Att hoppa upp så fort i våldstrappan att bara pang på går till handgripligheter.

3. Hon köper sedan en SMS biljett och försöker igen gå in och ta tuben, blir då omhändertagen och Polis tillkallas.
4. Patrullen som åker på larmet beslutar att ta in henne till stationen och dom lutar sig mot lagrummet LOB
Hon får sedan sitta ett par timmar i fyllecell.

Personligen så anser inte jag att påföljden för en simpel plankning borde ge henne den kedja av händelser som hon beskriver. Vi tittar på några nyckelhändelser i hennes historia.


Citat ur Johannas blogginlägg
"Jag är en person som dricker flera liter vatten per dygn, men de vägrar låta mig dricka av vattnet (kranvatten) jag har i min ryggsäck. Jag kräver dessutom upprepade gånger att få ringa hem och då jag inte är misstänkt för något brott borde jag rimligen få göra det. De vägrar låta mig ringa och de vägrar även att kontakta min sambo åt mig."


- Att hon inte fick dricka sitt medhavda vatten är helt korrekt, hon säger att det är vatten men det vet inte väktaren om det stämmer eller inte.

"När jag försöker ställa mig upp eller närma mig min ryggsäck som står på golvet i närheten tar de olika grepp på mig. De vrider och drar i mina armar (i skrivande stund har jag fortfarande ont i båda handlederna medan mag- ryggsmärtorna äntligen har givit med sig). Flera gånger känns det som att mina armar ska gå av och jag befarar att de ska brytas om jag gör det minsta motstånd. Jag använder inget som helst våld mot dem, men de skadar mig ändå avsiktligt."
-Att hon sedan reser sig upp för att gå till sin ryggsäck när hon är omhändertagen kan ses som motstånd, väktaren har inte genomsökt ryggsäcken. Den skulle lika gärna kunna innehålla ett vapen.

"En polis kommer in i rummet och börjar omedelbart att rota igenom min ryggsäck. Jag gör honom medveten om att han öppnar min stängda ryggsäck mot min vilja och framförallt utan att det finns någon brottsmisstanke alls mot mig. Han frågar om jag har legitimation på mig, vilket jag väljer att svara nej på. Polistjänstemannen säger något om att jag kan ha glömt bort att jag har legitimation på mig och öppnar min plånbok som ligger i min ryggsäck. Där hittar han min legitimation."
-Sedan så ljuger hon för polisen om sitt legg som uppenbarligen ligger i väskan, ingen bra grej att göra. Och JA polisen har helt klart rätt att söka igenom ryggsäcken.


"Jag förs till Mariatorgets polisstation där jag möts av poliser och två kvinnor som påminner om någon slags fältassistenter. Dessa kvinnor ska enligt uppgift ”hjälpa” mig, men det visar sig snabbt bara vara synonymt med att utsätta mig för fortsatt kränkande behandling. Jag förklarar att jag är ”en sån där feminist” och att det är fullkomligt irrelevant för mig vilket kön de som ska förnedra mig har."
-Att börja dra en massa feministfloskler för polisen hjälper inte , att två kvinnliga häktesvakter eller poliser avvisiterar vederbörande är enl bestämmelserna och inget feministtjafs i världen kan ändra på det. Om ingen kvinnlig häktespersonal finns tillgänglig skall det ske under överinseende av tex en kvinnlig sjuksköterska eller annat oberoend vittne.

"Jag ska tydligen tittas till varje kvart och en av personerna som fått uppdraget frågar varför jag är naken. ”Jag tycker om att vara naken” svarar jag kort. För att citera en god vän ”Johanna är mer naken än inte”. Han svarar något om att det nog blir kallt och försvinner sedan från ”luckan”. För att vara kvinna är jag en relativt ofrusen person och det finns inte på kartan för mig att kunna sova med kläder på. Det angår förövrigt inte honom om jag sover påklädd eller ej. Vill han inte se min kropp kan han ta det med sin psykolog."
-Att sov naken i cellen en berusad person skulle nog få för sig det.Hur blir man LOBad?
det är MINST 2 instanser som måste tillför att man skall bli LOBad, ja jag listar 3 instanser men det är MINST 2 av dem som krävs.
1 ingripande av vakt, som bedömer LOB
2 Poliser kommer dit & kollar & samma beslut kvarstår
3 Stationsbefäl gör samma bedömning.

Så om Johanna blev LOBad så var hon packad eller är allt bara en enda stor konspiration för tänkt vilken otrolig otur Johanna hadde som råkade ut för Ordningsvakter 2 eller 3 st, en polispatrull med jag gissar 2 poliser samt ett stationsbefäl där alla i konsensus beslöt sig för att henne skall vi låsa in. Vad är det som inte berättas här.

Man kan ju dock funderar på om det var nödvndigt att ta in henne och frihetsberöva henne från början. Sopiga Ordningsvakter helt klart.

No comments:

Post a Comment